Druivenrassen en Vinificatie
De naam Roen herinnert aan de berg die de wijngaarden waar deze wijn vandaan komt, beschermt.
De druiven voor deze bijzondere wijn drogen aan de wijnstok tot eind november/begin december. Na de maceratie worden ze zeer zacht geperst. De gisting en rijping vinden plaats in kleine Franse eikenhouten vaten gedurende ongeveer 12 maanden. Na het bottelen rijpt de wijn nog een paar maanden verder op fles.
Proefnotitie
De wijn heeft een diepe, goudgele kleur en een volle body. In de neus aroma's van honing, exotische tonen van tropisch fruit, evenals gedroogde abrikoos, gekonfijte citroenschil, roos, gember en vanille. Het mondgevoel is fluweelzacht en barst van vitaliteit, maar blijft elegant. De afdronk is lang en intens.
Wijn/spijs
Roen is een uitstekende begeleider van vele desserts, gedroogde vruchten, verschillende soorten kaas en foie gras. Of je kunt ervan genieten als een glas op zichzelf, in goed gezelschap.