Winnaar Wijnproeverij 2022 >

Wij zijn gespecialiseerd in wijnen zijn aangesloten bij De Wijnproevers. Door gezamenlijke inkoop zijn we in staat om de beste prijs / kwaliteit te bieden. Goede wijn kopen is immers niet moeilijk; goede wijn voor een scherpe prijs echter wel. Hiervoor reizen we regelmatig zelf de hele wereld over om ter plekke te kijken of er nog aantrekkelijke wijnen te ontdekken zijn! We waren enigzins sceptisch ten aanzien van Nederlandse wijnen. Gelukkig wordt de kwaliteit steeds beter!

Voor het beoordelen van wijn hebben we een Het Wijnproefformulier ontwikkeld! Deze kunt u HIER downloaden.

Pago de Cirsus, Oak Aged, Navarra, Spanje, 2021.

Bij Pago de Cirsus worden wijnen gemaakt van het hoogste kwaliteitsniveau. Het terrein kent een microklimaat met een ideaal plekje voor elk druivenras, waardoor deze optimale aroma’s ontwikkelen en geven een onderscheidend karakter ten opzichte van andere wijnhuizen. De bodega is gelegen in het hoogste punt van het landgoed, van waaruit een groot deel van de wijngaard overzien kan worden. De ondergrondse kelder creëert het hele jaar een stabiele temperatuur en benodigde vochtigheid. Het doel van de bodega is het maken van een 100% Single Estate wijn van de hoogste kwaliteit Door de rendementen laag te houden worden zeer smaakvolle wijnen geproduceerd. De druiven worden handmatig geoogst en verwerkt en de wijnen rijpen op Franse eikenhouten vaten.

Pago de Cirsus, Oak Aged, Navarra, Spanje, 2021
Syrah-Tempranillo-Merlot
De veelvuldig onderscheiden Pago de Cirsus is een Spaanse volbloed, gemaakt van drie verschillende druivenrassen en gelagerd op eiken vaten. Heeft een vanillerijke smaak, met dadels, vijgen en veel rijpe bessen. Kruidige tannine in de staart, lichtjes gerookt. Ideaal bij tapasgerechtjes en de winter BBQ.