Wijnen

Wij zijn gespecialiseerd in wijnen zijn aangesloten bij De Wijnproevers. Door gezamenlijke inkoop zijn we in staat om de beste prijs / kwaliteit te bieden. Goede wijn kopen is immers niet moeilijk; goede wijn voor een scherpe prijs echter wel. Hiervoor reizen we regelmatig zelf de hele wereld over om ter plekke te kijken of er nog aantrekkelijke wijnen te ontdekken zijn! Zoals de verrassende wijnen uit Portugal.

Voor het beoordelen van wijn hebben we een Het Wijnproefformulier ontwikkeld! Deze kunt u HIER downloaden.

Paul Mas Le Blanc & Le Rosé

Het alom vertrouwde en geprezen wijndomein Paul Mas maakt voor De Wijnproevers een verrukkelijke witte wijn en rosé. Zo lekker, dat er ze meteen Le Blanc en Le Rosé zijn genoemd. Ultieme zomerwijnen! Dat zie, ruik en proef je al van een afstand! Met een hip boeket niet alleen óp, maar ook ín de fles! 

Le Blanc par Paul Mas, Vin de Pays dOc, Frankrijk, 2022
Deze witte wijn is als een boeket bloemen samengesteld uit Viognier, Vermentino, Pinot Gris, Macabeu, Sauvignon Blanc en Colombard. En net als Le Rosé – die er al even hip uitziet – ook afgesloten met Vinolok, een prachtige glazen stopper. Le Blanc is een echte dorstlesser, een originele, sappige wijn met een charmante neus van guave, lychee en rozen. Lekker fris en makkelijk drinkbaar, met guave, perzik, lychee en rozen met een kruidige ondertoon. Heerlijk bij schaal- en schelpdieren, vis en kip van de barbecue.

Le Rosé par Paul Mas, Vin de Pays dOc, Frankrijk, 2023
De rosé is een blend van Grenache Gris, Gremache Noir, Pinot Gris, Cinsault en Caladoc, die samen letterlijk en figuurlijk een prachtig boeket geven. Met een fijne roze zweem en romige aanzet. Met zomerse parfum van rijpe aardbei, kers, vanille en rijp bosfruit. Heerlijk op het terras, maar ook niet te versmaden bij pasta, pizza en salades. De prachtige fles is ook prima her te gebruiken dankzij de geweldige glazen stopper!

.

Sandstone

Sandstone Castelao & Shiraz

Als grote winnaar van de Cheers Najaarsproeverij nu verkrijgbaar in 1.5 liter fles met geschenkdoos!

Op de jaarlijkse wijnproeverij stonden 50 nieuwe wijnen.
Onze kritische wijnliefhebbers kozen deze wijn uit als
de absolute winnaar. De wijn is gemaakt van 90% Castelao en 10% Shiraz druiven De wijn rijpt 4 maanden gerijpt op Frans eiken.  Een robijnkleurige wijn die geconcentreerd is, rijk aan tannines van goede kwaliteit en zeer complex. Met aroma’s die doen denken aan rijp rood fruit past het goed bij het hout dat het wat elegantie geeft. Hij heeft een aanhoudende en langdurige afdronk. Serveer Sand Stone Castelao bij gegrild vlees maar eigenlijk
heerlijk om ook zo van te genieten !
Magnum in cadeaudoos

VAN 19.99 VOOR 17.99