Wijn

Wij zijn gespecialiseerd in wijnen zijn aangesloten bij De Wijnproevers. Door gezamenlijke inkoop zijn we in staat om de beste prijs / kwaliteit te bieden. Goede wijn kopen is immers niet moeilijk; goede wijn voor een scherpe prijs echter wel. Hiervoor reizen we regelmatig zelf de hele wereld over om ter plekke te kijken of er nog aantrekkelijke wijnen te ontdekken zijn! We waren enigzins sceptisch ten aanzien van Nederlandse wijnen. Gelukkig wordt de kwaliteit steeds beter!

Voor het beoordelen van wijn hebben we een Het Wijnproefformulier ontwikkeld! Deze kunt u HIER downloaden.

Duquesa de Valladolid, Vedejo, Rueda, Spanje

De Ultieme Zomerwijn!

De populariteit van de Verdejo heeft een explosieve groei doorgemaakt, vooral die uit Rueda. Dit gebied kent een ideaal klimaat voor het verbouwen van Verdejo en is het gebied voor de Spaanse witte wijnen. Dit is ook de reden dat diverse Topestates uit Rioja hier wijnbedrijven oprichten om witte wijnen te kunnen maken die kwalitatief meekunnen met hun rode wijnen. Zoals bijvoorbeeld ook het gerenommeerde Bodega Lan, die deze Duquesa de Valladolid in Rueda produceert. Lan is al 50 jaar een begrip in Rioja voor rode wijnen. Nu kent deze bodega ook enorm veel liefhebbers voor witte wijn, dankzij deze Duquesa de Valladolid.
De Verdejodruiven worden ’s nachts geoogst en komen zo lekker fris en in de best mogelijke conditie in de winery aan.  Hier worden de druiven ontsteelt en geperst, waarna ze een koude fermentatie ondergaan. Hierdoor blijven de frisse aroma’s bewaard.
Een frisse bleekgele kleur met in de neus een stuivende en bovenal frisse geur van appel, grapefruit tuinkruiden. De smaak is sappig, rond en mollig met heerlijke frisse tonen van citrus, groene appel en verse peer. Een goede afdronk van deze verkwikkende wijn. Je kan niet wachten om een volgende slok te nemen. Zo fris, zo elegant, gewoon onweerstaanbaar!

Nu tegen een ongekende lage prijs van slechts € 5,99 per fles!