Winnaar Wijnproeverij ! > > >

Wij zijn gespecialiseerd in wijnen zijn aangesloten bij De Wijnproevers. Door gezamenlijke inkoop zijn we in staat om de beste prijs / kwaliteit te bieden. Goede wijn kopen is immers niet moeilijk; goede wijn voor een scherpe prijs echter wel. Hiervoor reizen we regelmatig zelf de hele wereld over om ter plekke te kijken of er nog aantrekkelijke wijnen te ontdekken zijn! We waren enigzins sceptisch ten aanzien van Nederlandse wijnen. Gelukkig wordt de kwaliteit steeds beter!

Voor het beoordelen van wijn hebben we een Het Wijnproefformulier ontwikkeld! Deze kunt u HIER downloaden.

Firina Barbera d’Asti
Cantina Garitina, Piëmonte

De prachtige en zeer geliefde streek Piemonte in Noord-Italië is beroemd om zijn voortreffelijke Barolo wijnen, gemaakt van de Nebbiolo druif. Echter heeft deze streek nog een troef in handen, namelijk: Barbera. Iets minder bekend, maar niet minder geliefd.

Cantina Garitina heeft de wijngaarden voor deze Firina rond het beroemde dorpje Asti liggen en krijgen dan ook de appelatie Barbera d’Asti. De laatste jaren is door Cascina Garitina enorm geïnvesteerd in de wijngaarden, wat de wijn absoluut veel goed heeft gedaan. Een geweldige combinatie van oude tradities en moderne technieken zorgt voor overweldigende wijnen door velen geliefd om het voortreffelijk fruit.

Firina Barbera d’Asti, Cantina Garitina, Piemonte, Italië
De Barbera is een inheemse druif uit het achterland van het pittoreske stadje Asti. Hij wordt gekenmerkt door zijn fruit en zijn sappigheid. Bouquet van rode en blauwe pruimen. Supersappig van smaak, lichtjes peperig en veel fruitmaterie en structuur. Bij karbonades, ossobuco en pizza.

Voor een nazomerprijs van 9.99 voor slechts 7.99!

.