Druivenrassen en vinificatie
Meteen na de oogst worden de druiven voorzichtig geperst. Een langzame gisting vind plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 18-20°C. Dit gebeurd gedeeltelijk in houten vaten en gedeeltelijk in tonneaux. Hier vind ook de malolactische gisting plaats. De wijn rijpt in de houten vaten en een klein gedeelte in tonneaux, waar met de wijn laat bezinken en hij op zijn bezinksel verder rijpt. Na het bottelen rijpt de wijn nog minimaal 4 maanden op de fles. De totale rijping duurt minimaal 15 maanden.
Proefnotitie
De wijn heeft een goudgele kleur. In de neus verfijnde en frisse aroma's met elegante tonen van peer en hooi, geroosterd brood met gesmolten boter, tabak, vanille en wierook. De smaak is vol en rijk, rond en geconcentreerd met een Alpine frisheid. Het is een sappige wijn met minerale tonen en een lange volle finish.
Wijn/spijs
Erg lekker in combinatie met licht tot middelzware voorgerechten, visgerechten en licht gekruid wit vlees. Het is een perfecte metgezel voor gerookte vis, vlees en gegrilde groenten.