Druivenras/vinificatie
Deze wijn is gemaakt van Chardonnay-druiven uit de Colchagua-vallei. De bodem, rijk aan graniet, klei en slib, geeft de wijn elegantie en een lichte minerale toon. Het semi-droge kustklimaat, beïnvloed door de Grote Oceaan en de Rapel-rivier, zorgt voor ideale groeiomstandigheden.
De druiven worden 's nachts machinaal geoogst en direct als hele trossen geperst bij aankomst in het wijnhuis. Het sap uit de zachte persing is apart vergist in roestvrijstalen tanks. 25% van het sap fermenteerde in contact met eikenhout en rustte zes maanden op de fijne gistcellen, voordat de wijn werd gebotteld.
Proefnotitie
Een helder gele kleur met aroma's van wit fruit als peer, kweepeer en perzik, vergezeld door tropisch fruit als ananas en meloen, en ook florale tonen van acacia en jasmijn.
Wijn/spijs
Deze wijn past goed bij vegetarische gerechten zoals gegrilde groenten, gerookte vis, gegrilde vis zoals zalm, en gebakken schaaldieren.