Druivenrassen en vinificatie
Deze wijn is gemaakt van Cabernet Sauvignon druiven.
De druiven weken gedurende 72 uur bij een temperatuur van 10ºC, waarna de gisting volgt bij een temperatuur van 22º–26ºC gedurende 14 dagen om de fruitige aroma's te behouden en overmatige tannine te voorkomen. De wijn rust op de schillen voor nog eens 15 dagen. Na een malolactische gisting rijpt de wijn 12 maanden in Frans en Amerikaans eiken vaten.
Proefnotitie
De wijn heeft een prachtige intense robijn rode kleur. Deze Sutil Grand Reserve Cabernet Sauvignon laat aroma's zien van rijp rood fruit met een delicate hint van noten en elegante tonen van toast, ontstaan door de houtrijping. Mooie ronde tannine op het palet geven een geweldige structuur en gebalanceerd volume.
Wijn/spijs
Een prachtige wijn om te drinken bij rood vlees en wild, zoals zwijn, hert en konijn, maar ook met sterke kazen zoals Camembert en Cheddar.