Druivenrassen en vinificatie
Syrah druiven worden eind september geoogst, wanneer ze perfect rijp zijn en het aroma optimaal is.
De fermentatie met geselecteerde gisten duurt gemiddeld 10 - 12 dagen bij een temperatuur van 25-27°C. Later zal de helft van de wijn in eigen vaten worden gedaan, gedurende 6 tot 8 maanden. Aan het eind van het rijpingsproces worden de wijnen samen gevoegd, waarna ze nog 6 maanden rijpt in RVS tanks voordat de wijn gebotteld wordt.
Proefnotitie
De wijn heeft een diepe en intens rode kleur met granaat rode hints. Het boeket is fruitig met tonen van rode vruchten, zoals framboos, kersen, maar ook zwarte bes met florale hints van viooltjes. De kruidige tonen van de Syrah en de hints van tabak en vanille die voorkomen uit de houtrijping maken het geheel af.
De smaak is zacht en sappig met elegante en delicate tannine, uitstekende structuur en body.
Wijn/spijs
Heerlijk met kaas en gedroogd vlees, voorgerechten met vlees ragout, rood vlees en gebakken vis.