Omschrijving:
De druiven voor deze wijn worden geoogst van de wijngaarden van de Helderberg Golden Triangle en Bottelary. Beide wijngaarden zijn uitermate geschikt voor pinotage en een blend van deze wijnen brengt het beste van de pinotage naar boven. De druiven worden geplet en koud gekneusd gedurende 24 uur in open roestvrijstalen tanks. Het sap wordt geënt met Franse giststammen en gedurende 4 dagen om de 2 uur vindt een ‘punchdown’ plaats op de schil. De wijn wordt vervolgens uit de schillen gedraineerd en de verdere fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks. De Pinotage is gerijpt in convectie geroosterde Franse eiken vaten gedurende een periode van 12 maanden.
Proefnotitie:
Deze wijn is gemaakt van 100% pinotage druiven. Frambozen, rijpe perzik en zwarte kersen met subtiele eikennuances domineren het aroma. De wijn is sappig met een delicate aanhoudende afdronk.
Wijn en spijs:
Lekker bij pittig eten zoals Thaise groene curry’s of traditionele bobotie.