Druivenras/vinificatie
Deze wijn is afkomstig van verschillende locaties en worden geoogst op verschillende rijpheidsniveaus. Elke locatie levert unieke kenmerken op, variërend van vuursteen, tot gras, van groene peper tot kruisbes maar ook rijpe tropische smaken. De druiven werden machinaal geoogst in de koele, vroege ochtenden, beginnend om 02.00 uur, om de delicate smaken te behouden. De maceratie treed op na 8–24 uur bij 10 ° C. Het sap bezinkt 's nachts, waarna het schoon wordt geplet, met gist wordt geënt en tot 30 dagen fermentatie ondergaat bij temperaturen tussen 11 ° C - 13 ° C.
Proefnotitie
Deze wijn bevat aroma's van verse limoenschil, vlierbloesem, vers gemaaid gras en zoete paprika, met behoud van de kenmerkende mineraliteit die afkomstig is van het Steenberg-terroir. Deze Sauvignon groeit onder een koel klimaat heeft een zuurgraad die hem levendig en fris in de mond houdt met aroma's van kruisbes en groene meloen. Alle elementen zorgen ervoor dat hij de komende 2-5 jaar goed kan rijpen.
Wijn/spijs
Deze wijn past goed bij witvlees en verse vis. Het is heerlijk bij gerechten met groene kruiden en die licht gekruid zijn.