De wijngaarden van Pèppoli produceren een Chianti Classico, een blend gemaakt van Sangiovese-druiven en complementaire variëteiten. Pèppoli wordt erkend en gewaardeerd om de expressie van zijn fruit. Een wijn die het grondgebied van de Chianti Classico en zijn historische druivensoort vertegenwoordigt met typische bloemige en fruitige aroma's. Pèppoli werd voor het eerst geproduceerd in 1985 en sinds 2013 ondergaat een deel van de oogst vinificatie in de Antinori Chianti Classico-kelders.
Druivenrassen/vinificatie:
Elke druivensoort wordt apart geoogst, ontsteeld, voorzichtig gekneusd en overgebracht in roestvrijstalen tanks. Alcoholische gisting vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur tussen 26 en 28 ° C om het aroma te versterken en de fruitige en bloemige tonen van elke druivensoort te behouden. Maceratie wordt uitgevoerd met mechanische methoden om de beste zachte, soepele tannines te extraheren gedurende een periode van 10 dagen voor Sangiovese en gedurende maximaal twee weken voor de andere druivensoorten. Nadat de malolactische gisting is voltooid wordt de wijn gemengd en overgebracht naar vaten. Pèppoli is gerijpt in grote Sloveense eiken vaten en een klein percentage is gerijpt in roestvrijstalen vaten.
Proefnotitie:
Pèppoli is robijnrood van kleur. In het aroma komen de tonen van rood fruit, kersen, zure kersen en lychees vergezeld van bloemige geuren van rozenblaadjes en kruidige hints van sandelhout, rozemarijn en lavendel naar voren. De smaak is zacht met zachte, zoete tannines samen met een uitgebalanceerde frisheid die de wijn makkelijk doordrinkbaar en levendig maakt.
Wijn en spijs:
Pasta, pizza en traditionele bonengerechten uit de Chianti.