Paul Mas Rosorange Organic

Paul Mas Rosorange Organic

Druivenrassen/vinificatie
De wijn bestaat uit Cinsault, Grenache, Grenache Gris, Macabeo en Vermentino.  De Cinsault, Grenache Noir en een deel van de Grenache Gris worden direct geperst nadat de oogst de wijnkelder binnenkomt, voordat de vergisting is begonnen. De Macabeu, Vermentino en het andere deel van de Grenache Gris worden ontsteeld en vervolgens vergist terwijl het sap 6-8 dagen in contact is met de druivenschillen. De schillen geven de wijn extra kleur, smaak en heel subtiel ook wat tannine. Op tweederde van het proces wordt de vergisting gestopt en de druiven geperst. De twee delen worden bij elkaar gevoegd en de vergisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur tussen 15 en 20 graden. Na 2 maanden wordt de wijn gebotteld.

Jean-Claude zei hier zelf over:
'When the Orange wine invaded the market, many asked me if I was planning to produce one. This projected me back in 1998 when I created a Chardonnay vinified as a red wine. This method gave us a white wine with more polyphenols. I then worked on an orange wine before orange wines became popular. Today I have created RosOrange, taking the best of both rosé and orange wine worlds. A subtle co- vinification of rosé and orange wines, bringing a complex and singular savoury wine, breaking the codes!'

Proefnotitie
Fruitig en geurig, met tonen van sinaasappelschil, kweepeer en gekonfijte citrusvruchten. 

Wijn/spijs
Past perfect bij de spicy Indische of Aziatische keuken!

Specificaties
  • Land
    Frankrijk
    Frankrijk
  • Gebied
    Zuid-Frankrijk
  • Deelgebied
    Languedoc
  • Kleur
    Rosé
  • Alcohol
    13
  • Volume
    0.75
  • Vintage
    2023
  • Allergenen ei
    Nee
  • Allergenen melk
    Nee
  • Allergenen sulfieten
    Ja
  • Biologisch
    Ja
  • Type sluiting
    Kurk
  • Verpakking hoeveelheid
    6