Le Blanc par Paul Mas ( vinolok )

Le Blanc par Paul Mas ( vinolok )

Druivenrassen/vinificatie
Een blend van viognier, vermentino, pinot gris, macabeu, sauvignon blanc en colombard. Elk druivenras wordt apart gevinifieerd. Het ontstelen en het persen begint kort daarna. De most ondergaat gedurende 2 weken de fermentatie in roesvrij stalen tanks onder gecontroleerde temperatuur. Nadat het blenden klaar is rust de wijn gedurende 4 maanden op de lie. 

Proefnotitie
Een lichtgele kleur. Zeer elegant met hints van tropisch fruit, perzik en witte bloemen. Een rijke en fruitige afdronk met lichte minerale tonen. 

Wijn/spijs
Past goed bij kreeft, jumbogarnalen en gegrilde vis. 

Specificaties
  • Land
    Frankrijk
    Frankrijk
  • Gebied
    Zuid-Frankrijk
  • Deelgebied
    Pays d'Oc
  • Kleur
    Wit
  • Alcohol
    13
  • Volume
    0.75
  • Vintage
    2023
  • Allergenen ei
    Nee
  • Allergenen melk
    Nee
  • Allergenen sulfieten
    Ja
  • Biologisch
    Nee
  • Type sluiting
    Vinolok
  • Verpakking hoeveelheid
    6