Chateau Fontebride laat een authentieke stijl zien, het is de tweede wijn van Haut Bergeron. Sauternes is 's werelds beroemdste productiegebied voor liquoreuze witte wijn. Deze wijnen hebben hun hoge zoetgehalte te danken aan de zogeheten “edele rotting”. Nu de kunst om dit duidelijk uit te leggen. Door het koude water van de Ciron dat uitmond in het warmere water van de Garonne, ontstaan in het najaar ochtendnevels die tegen de hellingen blijven hangen. Hierdoor worden de druiven vochtig en in de meest ideale omstandigheden hecht zich dan een kleine zwam, de botritis cinerea, op de druiven. De door deze zwam aangetaste druiven zullen uitdrogen en al snel tot 50% van hun watervolume verliezen. De hoeveelheid zuren en suikers zullen echter hoog blijven, zodat de druiven dus een relatief hogere concentratie hebben. Een goede liquoreuze wijn is daardoor zeer zoet, maar toch ook levendig en elegant en dus niet log en stroperig. Men oogst hier dan ook met de hand en ook meerdere malen omdat de druiven niet allemaal tegelijk zullen zijn aangetast.
Het is een zeer rijke en aromatische wijn met tonen van honing, vanille, perzik, amandel, abrikoos en gekonfijt fruit.
Heerlijk om te combineren met wit vlees en gevogelte.