Druivenrassen/Vinificatie
Deze wijn is gemaakt van Ansonica-druiven vermengd met Chardonnay, Viognier, Sauvignon Blanc en Catarratto. De druiven van Chardonnay, Sauvignon Blanc en Viognier werden geoogst tijdens de eerste tien dagen van augustus; Ansonica en Lucido (Catarratto) werden daarentegen in de eerste tien dagen van september geplukt. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks. Nadat 85% van de wijn in cementtanks heeft gerijpt, en 15% op zijn droesem, rijpt de wijn gedurende 6 maanden in Franse eiken vaten en vervolgens 3 maanden in de fles.
Proefnotitie
Vigna di Gabri heeft een heldere strogele kleur met groene reflecties. Het boeket is intens en complex, variërend van citrustonen en tropische aroma's tot bloemige noten en aangename nuances van aromatische kruiden. Op het gehemelte is het fris en omhullend met een aangename hartige afdronk die de persistentie verlengt. Een fijne en elegante witte wijn, met een intrigerende persoonlijkheid en bestemd voor een verrassende levensduur.
Wijn/Spijs
Zeevruchtenpasta, flans, gebakken vis, probeer het ook met geroosterde eekhoorntjesbrood of delicate vleesgerechten zoals kalfsoesters met witte wijn.