Bergerac heeft zijn eigen herkomstbenaming sinds 1936. Hier worden dezelfde druivensoorten verbouwd als in het Bordeaux gebied , incidenteel aangevuld met enkele lokale druivensoorten. De gelijkenis met de wijnen uit Bordeaux is dus bijna logisch te noemen , al hebben veel Bergerac wijnen iets minder finesse en diepgang dan de grote broer. Er zijn echter Chateaux die een kwalitatief zeer hoogwaardig product kunnen maken, waar velen Bordeaux wijnen niet tegenop kunnen en vaak nog veel aantrekkelijker geprijsd. Zo'n Chateau is Fontenelles. Chateau Fontenelles is gelegen, in het centrum van de pittoreske regio van Perigord, op een magnifiek plateau in het zuid westen van Thenac. Men verbouwt hier al wijn sinds 1827.
Deze Moelleux is een heerlijke, edel zoete wijn uit de Bergerac.
Deze wijn is gemaakt van 60% Semillon en 40% Sauvignon Gris.
Proefnotitie
Het is een mollige en vette wijn, die overloopt van het volrijpe, tropische fruit. Vooral ananas, meloen, perzik en abrikoos voeren de boventoon. Semillon geeft de wijn warme tropische fruit aroma's en een hint van honing. De Sauvignon Gris, een ras uit de Bordeaux, vult dit aan met bloemige aroma's en een snufje Muskaat.