Biscardo Bianco di Custoza

Biscardo Bianco di Custoza

Druivenras/vinificatie
Garganega, Trebbianello, Trebbiano en Bianca Fernanda druiven groeien op kleine heuvels met kalksteen in de grond, ten zuiden van het Gardameer. De druiven worden met de hand geplukt en in houten kisten gedaan. Dit gebeurt meestal vroeg in de ochtend of laat in de avond om te voorkomen dat ze beschadigd raken door de hitte van de dag. Druiven die in de koelere uren worden geplukt, blijven heel en gaan niet gisten tijdens het transport.

Als de druiven in de wijnkelder aankomen, worden ze direct geperst. Het sap wordt gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur in roestvrijstalen tanks (20°-23°C). De druivenschillen blijven vaak lang in de tank met andere natuurlijke stoffen, zodat ze meer aroma's vrijgeven. Na de fermentatie wordt de wijn gestabiliseerd en gebotteld.

Proefnotitie
Deze wijn heeft een licht strogele kleur met lichte groenachtige tonen. Het bouquet is delicaat, fris en elegant fruitig. De smaak is zacht mineraal en licht sappig. De specifieke locatie en hoogte van de wijngaard geven de wijn een delicate mineraliteit, een belangrijke structuur en typische bloemige geuren. 

Wijn/spijs
Deze wijn past perfect bij gegrilde zeebaars, gebakken scholfilet, lichte salades met geitenkaas en honing, carpaccio van Sint-jakobsschelpen, risotto met asperges en Parmezaanse kaas, en jonge Brie of mild geitenkaasje. 

Specificaties
  • Land
    Italië
    Italië
  • Gebied
    Veneto
  • Deelgebied
    Custoza
  • Kleur
    Wit
  • Alcohol
    12
  • Volume
    0.75
  • Vintage
    2023
  • Allergenen ei
    Nee
  • Allergenen melk
    Nee
  • Allergenen sulfieten
    Ja
  • Biologisch
    Nee
  • Type sluiting
    Stelvin
  • Verpakking hoeveelheid
    6